Menu Sluiten

May van Heijst

Eén zijn met de natuur,  in puurheid creëren.

Ik wandel vaak  in de polder bij Nieuwkuijk vlakbij mijn huis, het is mijn ’thuisland’.

De natuur in mijn woonomgeving geeft me een thuisgevoel en is de inspiratiebron voor mijn  schilderijen. KunstZinnig werken is voor mij een manier om met kunst bezig te zijn met heel mijn wezen. In het schilderen verbeeld ik mijn ‘zijn’, mijn gevoel van nu. Dit geeft mij een rijk gevoel dat ik graag wil delen.

In de bloemschilderingen werk ik met aquarelverf op houten panelen met soms een uitspatting in slagmetaal, olieverf of acryl.
Het zijn schilderijen die het best tot hun recht komen wanneer je ze in het echt ziet, om ze te kunnen ervaren.

Het zachte, het fragiele, het transparante, het natuurlijke, dat intens geschilderd  is op hout. Mijn boomschilderingen zijn daarentegen monumentaal, erg krachtig en groots. Het portretschilderen is een boeiende afwisseling van het schilderen naar de natuur. Hierbij is het interessant om de persoonlijkheid van iemand te kunnen pakken in een streek verf.

Ik vind ook veel voldoening in het geven van cursussen, workshops en schilderdagen op kunstzinnig gebied. Denk aan schilderen naar de natuur én in de natuur of intuïtief schilderen op muziek of met een thema.
Schilderen met mensen met dementie is voor mij een bijzondere ervaring. Door in het nu met hen te zijn, ben je bij wie en hoe zij zijn.  Door elke week weer met de mensen te werken, ontstaat er een wederzijds vertrouwen. Het groeiend zelfvertrouwen zorgt ervoor dat men steeds vrijer gaat werken wat een genot is om te zien gebeuren.  Je kunt een speld horen vallen wanneer iedereen intens met zijn of haar werk bezig is. Het is ontdekken en creëren met verf vanuit gevoel.

 

Opleiding:
Academie voor Schone Kunsten in Arendonk
De Kleine Tiki in Breda; Kunstzinnig Dynamisch Coachen