Menu Sluiten

Over May

Eén zijn met de natuur,  in puurheid creëren

Ik wandel vaak in de polder bij Nieuwkuijk vlakbij mijn huis, het is mijn ’thuisland’..
De natuur in mijn woonomgeving geeft me een thuisgevoel en is de inspiratiebron voor mijn  schilderijen.
KunstZinnig werken is voor mij een manier om met kunst bezig te zijn met heel mijn wezen. In het schilderen verbeeld ik mijn ‘zijn’, mijn gevoel van nu. Dit geeft mij een rijk gevoel dat ik graag wil delen.

Het experimenteren met diverse materialen daagt mij uit om steeds weer opnieuw te onderzoeken wat kan of wat kan juist niet. Wat heeft het werk nodig om op zichzelf te kunnen staan.
Bijvoorbeeld het experiment om vanuit iets kleins te beginnen en enorm uit te vergroten. Zie de solitaire bomen op groot formaat. Het aquarelleren van veldbloemen heel fijn op houten platen. Het intuïtief borduren van de borduurderijen is het schilderen met naald en draad. Het combineren van olieverfschilderijen en een subtiel borduursel. Voorbij het bekende gaan en ontdekken wat erop je pad komt. De verwondering is de drijfveer om dit te blijven doen.

May volgde de opleiding schilderen aan de Academie voor schone kunsten in Arendonk (Belgie) met als hoofdrichting ‘model en portret’. Als docent KunstZinnig geeft zij cursussen in haar atelier KunstZinnig en bij culturele centra: Stichting ABZ in Vught en Perron 3 in Rosmalen.
Als KunstZinnig begeleider schildert zij met mensen met dementie bij de Herbergiers Vlijmen en Jozef in Vught. 

Meer weten, klik dan op een van onderstaande linkjes om direct naar de pagina te gaan met deze informatie