Menu Sluiten

Over

Eén zijn met de natuur,  in puurheid creëren

Ik wandel vaak in de polder bij Nieuwkuijk vlakbij mijn huis, het is mijn ‘thuisland’..
De natuur in mijn woonomgeving geeft me een thuisgevoel en is de inspiratiebron voor mijn  schilderijen.
KunstZinnig werken is voor mij een manier om met kunst bezig te zijn met heel mijn wezen. In het schilderen verbeeld ik mijn ‘zijn’, mijn gevoel van nu. Dit geeft mij een rijk gevoel dat ik graag wil delen.
In de bloemschilderingen werk ik met aquarelverf op houten panelen met soms een
uitspatting in slagmetaal, olieverf en acryl.


Je moet de schilderijen in het echt zien om ze werkelijk te kunnen ervaren. Het zachte, het fragiele, het transparante, het natuurlijke, dat intens geschilderd is op hout. Mijn boomschilderingen zijn daarentegen monumentaal, erg krachtig en groots. Het portretschilderen is een boeiende afwisseling van het schilderen naar de natuur. Hierbij is het interessant om de persoonlijkheid van iemand te kunnen pakken in een streek verf.

Ik vind ook veel voldoening in het geven van cursussen, workshops en schildersweek op kunstzinnig gebied. Denk aan schilderen naar de natuur én in de natuur of intuïtief schilderen bijvoorbeeld op muziek.
Het is mooi om te zien als mensen ontdekken hoe blij je kunt worden van creëren met verf vanuit je gevoel.

In mijn Atelier KunstZinnig geef ik ervaringsworkshops, waarbij het ervaren van het creëren een belangrijk element is. Het is een oefening in gewaar-zijn: van jezelf,  (gedachten, gevoelens en fysieke ervaringen) en van het beeld dat ontstaat – zónder oordeel. Een ervaring waarin je zonder vooropgezet plan gaat schilderen en gaandeweg tot een vorm komt.

Zij volgde de opleiding schilderen aan de Academie voor schone kunsten in Arendonk (Belgie) met als hoofdrichting ‘model en portret’. Als docent Kunst-Zinnig geeft zij cursussen en workshops in haar atelier KunstZinnig en bij culturele centra: Het Stuurhuis in Nieuwkuijk, Stichting ABZ in Vught en de Eijnderic in Heesch. Zij heeft de schilderscursus model en portret gegeven bij de Muzerije in Den Bosch.