Menu Sluiten

Cursussen

Aanbod cursussen voor volwassenen:

      • schilderen / tekenen cultureel centrum ABZ in Vught (woensdagmorgen) Cursusjaar is van medio september t/m april.
      • schilderen / tekenen cultureel centrum Perron 3 in Rosmalen (woensdagavond) Cursusjaar is van medio september t/m april.

Schilderen / tekenen op zoek naar- en in jouw stijl

Schilderen / tekenen is werken met je gevoel. In de cursus ga je ontdekken / onderzoeken wat jouw manier van tekenen/schilderen is en waardoor jij geïnspireerd wordt. Hier kom je achter door het gebruik van verschillende technieken en materialen. Het werken n.a.v. een thema geeft je inspiratie voor het kiezen van een onderwerp.

Studie vormt een belangrijk onderdeel van de cursus. Een goed schilderij ontstaat bij een goede voorbereiding in de vorm van een schets of collage. Materialen die we hiervoor gebruiken zijn: houtskool, bister/inkt met rietpen, papier, lijm, potlood, soft- en oliepastel. Voor het maken van het schilderij gebruiken we aquarelverf, acrylverf en/of olieverf.

Thema’s en onderwerpen kunnen over van alles gaan: ruimte, gebouwen, planten, stillevens, dieren, landschappen, mensen maar ook abstracte motieven afhankelijk van je eigen voorkeur. Samen met de docent kijk je naar vorm, verhouding, kleurgebruik, compositie, schaduwwerking, contrast en kader.

Er wordt naar waarneming en/of naar foto gewerkt. Een schilderstroming kan je helpen een bepaalde stijl van schilderen te kiezen om te experimenteren.

De ervaring leert door als groep met een zelfde thema te werken, je elkaar inspireert en van elkaar leert. Daarbij is iedereen geheel vrij om zijn eigen weg te kiezen met eigen onderwerpen.